Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Netizen dapat Mempersiapkan Karedok dengan menggunakan 16 bahan dan 4 langkahnya. Beginilah cara masaknya.
Bahan-bahannya ialah Karedok
- Kamu bisa 250 g dari kacang panjang.
- Kamu dapat 150 g dari kol.
- Kamu bisa 250 g dari mentimun.
- Kamu bisa 150 g dari taoge, bersihkan.
- Kamu bisa 50 g dari daun kemangi, petiki daunnya.
- Kamu bisa dari Bahan saos kacang :.
- Kamu bisa 5 buah dari cabai merah keriting.
- Kamu bisa 4 siung dari bawang putih.
- Kamu dapat 3 buah dari cabai rawit.
- Kamu siapkan 8 cm dari kencur.
- Kamu siapkan 1 dari – 2 sdt garam.
- Kamu siapkan 1 sdt dari terasi matang.
- Kamu siapkan 150 g dari gula merah, sisir.
- Kamu bisa 200 g dari kacang tanah sangrai.
- Kamu siapkan 6 sdm dari air asam jawa.
- Kamu dapat 50 ml dari air matang.
It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.
Karedok langkah-langkah
- Bumbu: Ulek hingga halus cabai merah, bawang putih, cabai rawit, kencur, garam, terasi, tambahkan gula merah, gerus hingga gula merah tercampur rata,lalu tambahkan kacang tanah, gerus kembali hingga halus. Masukkan air asam jawa, sambil di ulek hingga rata..
- Siangi kacang panjang. Iris melintang kacang panjang dan kol ukuran ½ cm. Belah memanjang timun menjadi 4 bagian, lalu iris melintang ½ cm.
- Pindahkan sambal ke dalam mangkuk, tambahkan air matang aduk hingga rata hingga menjadi saus yang kental..
- Tambahkan sayuran potong ke dalam mangkuk, aduk hingga seluruh sayur terlumuri oleh bumbu, pindahkan ke piring saji. Sajikan segera..
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.
EmoticonEmoticon