Minggu, 13 Oktober 2019

Cara termudah untuk Mempersiapkan Viral Es Cendol

Es Cendol. Es cendol (or ice cendol) is one of the most beloved dessert in Indonesia, it looks like a tinier version of gummy worms, with bright green color, and infused with the fragrance of pandan leaves :) There are three different parts to a delicious es cendol, palm sugar syrup, coconut milk, and the cendol itself. Since pandan leaves are used in the making of all three parts, es cendol is. Originally cendol or dawet in Java was served without ice, but after the introduction of refrigeration technology, the cold cendol with shaved ice (es serut) was available and widely popular.

Es Cendol Es cendol is an Indonesian drink made from rice flour served with coconut milk, sugar palm and ice cubes or shaved ice. While Indonesian people drink es cendol as a nice refreshment, a lot of Westerners like es cendol as dessert. All around Indonesia, es cendol is sold at hawker stalls. Kalian dapat Memasak Es Cendol dengan menggunakan 18 bahan dan 6 langkahnya. Beginilah cara masaknya.

Bahan-bahannya ialah Es Cendol

  1. Kamu bisa dari Cendol.
  2. Kamu siapkan 15 gram dari agar-agar (me nutrijel).
  3. Kamu siapkan 700 ml dari air.
  4. Kamu siapkan 7 sdm dari tepung beras.
  5. Kamu dapat 1/4 sdt dari pasta pandan.
  6. Kamu bisa Sejumput dari garam.
  7. Kamu bisa dari Air es.
  8. Kamu siapkan dari Kuah gula.
  9. Kamu dapat 200 gram dari gula merah (aren).
  10. Kamu siapkan 200 ml dari air.
  11. Kamu bisa dari Kuah santan.
  12. Kamu siapkan 65 ml dari santan (me kara).
  13. Kamu siapkan 150 ml dari air.
  14. Kamu bisa 1 lembar dari daun pandan.
  15. Kamu dapat Sejumput dari garam.
  16. Kamu siapkan dari Topping.
  17. Kamu dapat dari Peyeum ketan putih /peyeum singkong.
  18. Kamu bisa dari Nangka.

Preparation of es cendol/ es dawet: indonesian tropical drink with coconut milk Es Cendol. Mix rice flour with sago flour and pour some water in the mixture. Boil the rest of the water, add green pandan leaves and a little salt. Put the flour mixture into the boiled water.

Es Cendol langkah-langkah

  1. Campur bahan cendol kecuali air es. Masak sampai mendidih n mengental. Warna cendol jd hijau bening. Masukkan dlm papping bag.
  2. Siapkan air es dlm wadah, kemudian gunting ujung papping bag, tekan papping bag nya sedikit2. Lakukan sampai adonan cendol habis.
  3. Kuah gula,, campur gula n air sampai mendidih lalu tuang maizena, aduk sampai kental. Angkat.
  4. Kuah santan,, cambur semua bahan masak sampai mendidih. Angkat.
  5. Siap d tata.. Es batu-peyeum ketan putih-cendol-kuah gula santan-nangka. Sudah siap deh.
  6. Es cendol siap d nikmati.

Stir well and cook until it thickens (paste-like) Cendol or Dawet. You have to say Es cendol or Dawet actually. Dawet is the mix of cendol (the green vermicelli) coconut milk and Javanese sugar. The green cendol gives this drink something to bite into. You can leave a cendol pure (with coconut milk and sugar sirop), or add more condiments.


EmoticonEmoticon