Sabtu, 30 Mei 2020

Resep: Lezatos Karedok

Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.

Karedok This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Kalian dapat Mempersiapkan Karedok dengan menggunakan 16 bahan dan 4 langkahnya. Begini metode masaknya.

Bahan-bahannya yaitu Karedok

  1. Kamu siapkan dari Toge.
  2. Kamu bisa dari Kol, iris tipis.
  3. Kamu bisa dari Ubi Merah, iris korek api.
  4. Kamu bisa dari Mentimun,.
  5. Kamu dapat dari Terong Hijau / Terong Lalap.
  6. Kamu bisa dari Kacang Panjang, iris tipis.
  7. Kamu dapat dari Daun Kemangi.
  8. Kamu bisa dari Bumbu Kacang*.
  9. Kamu bisa dari Kacang Tanah, goreng matang.
  10. Kamu siapkan dari Cabai Merah.
  11. Kamu bisa dari Cabai Rawit.
  12. Kamu dapat dari Kencur.
  13. Kamu bisa dari Gula Merah.
  14. Kamu dapat dari Garam.
  15. Kamu siapkan dari Air Asam Jawa / Jeruk Limau.
  16. Kamu dapat dari Air Matang.

It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok This take on the West Javanese version of gado gado, an Indonesian vegetable salad with a satay dressing, would be great served alongside grilled beef, fish or chicken.

Karedok instruksinya

  1. Cuci bersih sayuran lalu potong-potong sesuai selera. Lalu haluskan bumbu kacang bisa menggunakan ulekan atau blender. Saya menggunakan hand blender. Setelah halus tuang bumbu kedalam potongan sayuran..
  2. Aduk sampai rata dan cek rasa..
  3. Jika dirasa bumbu pas tata kedalam piring saji. Selamat mencoba..
  4. Pencahayaan saya mengandalkan cahaya matahari karena agak mendung saya edit dengan aplikasi Snaapseed..

Ingredients Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad. This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)