Minggu, 06 Januari 2019

Resep: Kekinian Karedok

Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.

Karedok This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Anda dapat Mempersiapkan Karedok dengan menggunakan 15 bahan dan 4 langkahnya. Beginilah cara masaknya.

Bahan-bahannya yaitu Karedok

  1. Kamu siapkan dari Kol.
  2. Kamu siapkan dari Kacang panjang.
  3. Kamu bisa dari Kemangi.
  4. Kamu dapat dari Timun.
  5. Kamu siapkan dari Toge.
  6. Kamu dapat dari Bumbu kacang.
  7. Kamu siapkan dari kacang tanah goreng.
  8. Kamu bisa dari gula merah, sesuai selera.
  9. Kamu bisa dari garam.
  10. Kamu bisa dari air asam jawa.
  11. Kamu bisa dari cabe keriting.
  12. Kamu siapkan dari bawang putih.
  13. Kamu dapat dari terasi bakar.
  14. Kamu siapkan dari Kencur.
  15. Kamu dapat dari air.

It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.

Karedok langkah-langkah

  1. Cuci bersih dan iris-iris sayuran..
  2. Haluskan kacang tanah, gula merah, bawang putih, kencur, cabe keriting, terasi, dan garam. Setelah agak halus tambahkan air asam jawa sedikit demi sedikit..
  3. Apabila bumbu kacang masih terlalu kental, tambahkan air sedikit demi sedikit sampai kekentalan yang diinginkan. Lakukan tes rasa..
  4. Campurkan sayuran dan bumbu kacang. Sajikan..

This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.


EmoticonEmoticon