Kamis, 18 April 2019

Resep: Sempurna Gado-Gado

Gado-Gado. Gado Gado is a mega salad that's intended to be served as a main course salad. But it also works beautifully as part of a spread for sharing. Gado-gado is a beloved dish across Indonesia Each region has a different spin: In Jakarta, it is a "double-carb" dish, featuring both potato and lontong (rice cakes) In West Java, it is known as lotek atah or karedok and served with raw vegetables Gorgeous gado-gado.

Gado-Gado Gado-gado literally means "mix mix" since gado-gado is the plural word of gado, so gado-gado means mixes. In Indonesia, gado-gado is not a salad dish group, it is a one dish meal. Speaking about gado-gado in Indonesia, several different numbers of gado-gado were developed based on the region. Kamu dapat Membuat Gado-Gado dengan menggunakan 17 bahan dan 3 langkahnya. Beginilah cara masaknya.

Bahan-bahannya ialah Gado-Gado

  1. Kamu siapkan dari kacang panjang (potong2).
  2. Kamu siapkan dari tauge (potong atasnya).
  3. Kamu dapat dari caisim.
  4. Kamu bisa dari tahu (potong dadu).
  5. Kamu bisa dari telur rebus (potong 2 bagian).
  6. Kamu bisa dari Bumbu Halus :.
  7. Kamu siapkan dari bawang putih.
  8. Kamu siapkan dari cabai merah keriting.
  9. Kamu dapat dari cabai rawit merah (sesuai selera ya kalo gamau pedas dikurangin aja takaran cabainya😊).
  10. Kamu siapkan dari kencur.
  11. Kamu bisa dari gula merah atau secukupnya.
  12. Kamu bisa dari gula pasir (optional).
  13. Kamu dapat dari kacang tanah.
  14. Kamu bisa dari asam jawa.
  15. Kamu siapkan dari air.
  16. Kamu bisa dari garam.
  17. Kamu bisa dari gula.

The bulk of the work associated with gado gado is simple veggie prep, which somehow manages to feel healthy, as if handling massive piles of bright vegetable matter translates nutrients into the. Gado gado is a fresh and healthy recipe from Indonesia that also happens to be vegan. Indonesia is a transcontinental country that is located mainly in Southeast Asia but spans across Oceania. It's typically made with vegetables, protein (such as egg, tempeh, and/or tofu), a nutty sauce, and sometimes rice or rice crackers.

Gado-Gado langkah-langkah

  1. Siapkan semua bahan. Cuci bersih sayuran dan tahu. Potong2 kacang panjang, lalu rebus. Kalau sudah, angkat dan tiriskan. Masukkan tauge. Gapapa pake air rebusan sebelumnya ya. Angkat dan tiriskan kalau sudah. Kemudian rebus telur sampe mateng. Sisihkan bahan2 yang sudah matang di wadah lain (mau digabungin boleh, dipisah mangkuk sendiri2 juga gapapa).
  2. Sambil menunggu rebus2an, siapkan bumbu halus. Goreng kacang tanah sambil rebus sebentar bawang merah, bawang putih, cabai merah keriting, cabai rawit merah dan kencur. Lalu sisihkan di uleg-an. Uleg kasar. Tambahkan kacang tanah, asam jawa, gula merah, gula pasir (kalau gula merahnya kurang manis boleh ditambah gula pasir tapi kalo udah manis gausah ya), gula, garam, lalu uleg hingga halus. Tambahkan sedikit air. Test rasa. Lalu sisihkan di wadah..
  3. Terakhir, tata semua bahan dalam mangkuk dan siramkan bumbu halus diatasnya. Jadi deh! Bisa nikmatin gado2 ala restoran tanpa harus keluar rumah, bisa sambil nonton tv juga🤤.

Gado-Gado - Indonesian Salad with Peanut Sauce. Gado-gado is my favorite Indonesian salad. This Sundanese dish is a national favorite, and it consists of lightly boiled and blanched vegetables, hard-boiled eggs, boiled potatoes, fried tofu and/or tempeh cubes, and lontong (steamed rice cakes) served with spicy peanut sauce. Gado-Gado is a women's boutique providing beautiful and unique finds for the upbeat, fearless and global woman seeking individual style. Be the first to rate and review this recipe.


EmoticonEmoticon