Kamis, 24 Oktober 2019

Tutorial Membuat Lezat Karedok

Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.

Karedok This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Kalian dapat Mempersiapkan Karedok dengan menggunakan 12 bahan dan 4 langkahnya. Begini metode masaknya.

Bahan-bahannya yaitu Karedok

  1. Kamu siapkan dari kacang panjang.
  2. Kamu siapkan dari terong hijau.
  3. Kamu bisa dari timun.
  4. Kamu dapat dari besar toge.
  5. Kamu bisa dari kol.
  6. Kamu bisa dari kemangi (siangi).
  7. Kamu siapkan dari Bumbu kacang.
  8. Kamu bisa dari bumbu pecel.
  9. Kamu dapat dari cabe (bisa di tambah).
  10. Kamu bisa dari garam.
  11. Kamu siapkan dari gula merah.
  12. Kamu bisa dari air/air asam.

It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.

Karedok instruksinya

  1. Iris2 kecil sayur yang sudah di cuci..
  2. Ulek cabe dan gula merah, beri garam. Masukkan bumbu kacang dan beri air, koreksi rasa..
  3. Masukkan sayuran yang sudah di iris ke dalam cobek (karena tidak cukup, saya pindahkan ke baskom🤭) sambil agak sedikit di tekan2 sayurannya pakai ulekan..
  4. (note) *Bumbu pecel yg saya pakai sudah d share sebelumnya (atau kacang tanah, kencur, bawang merah, air asam, cabe rawit & keriting).

This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.


EmoticonEmoticon