Senin, 04 November 2019

Cara Membuat Yummy Karedok

Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.

Karedok This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Kalian dapat Membuat Karedok dengan menggunakan 16 bahan dan 4 langkahnya. Beginilah cara masaknya.

Bahan-bahannya yaitu Karedok

  1. Kamu siapkan dari kacang panjang.
  2. Kamu dapat dari kol.
  3. Kamu siapkan dari mentimun.
  4. Kamu bisa dari taoge (sy skip, lg ga ada. Sy ganti pakai selada 🙏🏻).
  5. Kamu dapat dari daun kemangi.
  6. Kamu siapkan dari Bahan saus kacang :.
  7. Kamu siapkan dari cabai merah keriting (sy skip, belum nyetok lagi).
  8. Kamu dapat dari bawang putih.
  9. Kamu dapat dari cabai rawit.
  10. Kamu dapat dari kencur.
  11. Kamu bisa dari garam.
  12. Kamu dapat dari terasi matang.
  13. Kamu bisa dari gula merah sisir.
  14. Kamu siapkan dari kacang tanah sangrai.
  15. Kamu dapat dari air asam jawa.
  16. Kamu siapkan dari air matang.

It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok.

Karedok instruksinya

  1. Bikin sausnya dulu : ulek semua bahan saus. Garam, cabai, bawang putih, kencur, terasi, gula merah, kacang, sampai halus..
  2. Tambahkan air asam, ulek lagi sampai rata. Sisihkan dulu..
  3. Iris kecil kacang panjang, kol, selada. Potong kecil timunnya. Siangi daun kemangi..
  4. Pindahkan saus ke mangkok, beri air matang, aduk sampai jadi saus kental. Tuang sayuran nya, aduk rata. Yeaaaayy dah siaaap, selamat makaaaan 🤗.

Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad. This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.


EmoticonEmoticon