Gado-gado. Gado Gado is a mega salad that's intended to be served as a main course salad. But it also works beautifully as part of a spread for sharing. Gado-gado is a beloved dish across Indonesia Each region has a different spin: In Jakarta, it is a "double-carb" dish, featuring both potato and lontong (rice cakes) In West Java, it is known as lotek atah or karedok and served with raw vegetables Gorgeous gado-gado.
Gado-gado literally means "mix mix" since gado-gado is the plural word of gado, so gado-gado means mixes. In Indonesia, gado-gado is not a salad dish group, it is a one dish meal. Speaking about gado-gado in Indonesia, several different numbers of gado-gado were developed based on the region. Anda dapat Menghidangkan Gado-gado dengan menggunakan 18 bahan dan 8 langkahnya. Beginilah cara masaknya.
Bahan-bahannya yaitu Gado-gado
- Kamu dapat dari kacang tanah, digoreng ya.
- Kamu bisa dari gula merah, iris tipis.
- Kamu bisa dari kelapa ukuran besar.
- Kamu bisa dari lontong (beli hari sebelumnya).
- Kamu bisa dari telur.
- Kamu bisa dari kentang.
- Kamu siapkan dari tahu, goreng.
- Kamu dapat dari Kubis.
- Kamu dapat dari Kecambah.
- Kamu dapat dari Selada.
- Kamu siapkan dari Timun.
- Kamu bisa dari bawang putih.
- Kamu dapat dari cabe merah.
- Kamu bisa dari cabe kecil.
- Kamu siapkan dari kemiri.
- Kamu bisa dari tepung maizena, taruh digelas, beri air dan aduk rata.
- Kamu dapat dari Kerupuk.
- Kamu bisa dari Kecap.
Gado gado is a popular Indonesian salad dish that's crunchy, colourful, and full of plant-based protein And we think it makes the perfect midday meal, especially if you're making a little bit of an effort to up your plant based proteins. Gado gado is a fresh and healthy recipe from Indonesia that also happens to be vegan. Indonesia is a transcontinental country that is located mainly in Southeast Asia but spans across Oceania. A popular street dish in Indonesia, gado gado ("mix-mix") is just the thing to shake up your weeknight routine.
Gado-gado instruksinya
- Kukus lontong, telur dan kentang bersama-sama..
- Goreng bawang putih, angkat. Goreng cabe merah angkat..
- Iris kecil kelapa dan blender secukupnya. Taruh di panci..
- Kemudian blender kacang tanah, cabe merah dan bawang putih goreng. Beri sedikit santan dan blender hingga rata. Campurkan dengan santan yang ada dipanci..
- Nyalakan api dan tambahkan gula merah yang sudah diiris tipis. Tambahkan garam, penyedap rasa dan gula. Aduk-aduk hingga mendidih..
- Kemudian tambahkan tepung maizena dan aduk-aduk perlahan. Setelah mendidih bisa dicicipi. Tambahkan garam atau penyedap jika dirasa kurang. (Sesuai selera)..
- Buat sambal : rebus cabe kecil. Taruh di cobek dan beri kemiri dan garam. Ulek hingga halus..
- Didihkan air, masukkan kecambah setelah mendidih angkat. Kemudian masukkan kubis, setelah mendidih angkat..
Hard-cooked eggs, toasted tofu, bean sprouts, and vegetables come together with drizzles of spicy, habit-forming peanut sauce. The bulk of the work associated with gado gado is simple veggie prep, which somehow manages to feel healthy, as if handling massive piles of bright vegetable matter translates nutrients into the. It's typically made with vegetables, protein (such as egg, tempeh, and/or tofu), a nutty sauce, and sometimes rice or rice crackers. Gado-Gado - Indonesian Salad with Peanut Sauce. Gado-gado is my favorite Indonesian salad.
EmoticonEmoticon