NO KNEAD Cinnamon Raisin Loaf π ππ. Pour in water and stir until all the flour has been incorporated and a shaggy, wet dough forms. Stir in raisins and cover with plastic wrap. This rustic cinnamon raisin loaf is as delicious as it is easy to make.
This No-Knead Cinnamon Raisin Bread is delicious! Baked in a dutch oven, this rustically simple loaf of bread has swirls of cinnamon and studded with raisins. A loaf of this No-Knead Cinnamon Raisin Brioche Bread and a sweet text or phone call can breakdown barriers. Anda dapat Menghidangkan NO KNEAD Cinnamon Raisin Loaf π ππ dengan menggunakan 10 bahan dan 4 langkahnya. Begini metode masaknya.
Bahan-bahannya ialah NO KNEAD Cinnamon Raisin Loaf π ππ
- Kamu siapkan dari Bahan A.
- Kamu dapat 375 gr dari tepung terigu Segitiga biru.
- Kamu siapkan 2 sdt dari bubuk cinnamon.
- Kamu bisa 1.5 sdm dari gula pasir.
- Kamu bisa 1.5 sdt dari garam.
- Kamu dapat 2.5 gr dari ragi instant.
- Kamu dapat 120 gr dari kismis.
- Kamu bisa dari Bahan B.
- Kamu bisa 125 ml dari susu cair.
- Kamu bisa 110 dari air bening.
Want to say thanks to a teacher, post worker, grocery or UPS delivery person? Use the back of one of these pretty labels to write a kind note of appreciation. I love cinnamon raisin bread, especially with grapefruit and coffee. Yesterday I found an excellent homemade cinnamon raisin bread recipe by Artisanbreadwithsteve on Youtube, that looked so easy to follow and tasty, I knew immediately that I had to make it.
NO KNEAD Cinnamon Raisin Loaf π ππ instruksinya
- Dalam wadah besar, dengan menggunakan sendok kayu atau tangan saja campurkan bahan A sampai merata. Sisihkan. Tuangi bahan B secara perlahan, mulai dari susu dulu ya, kemudian air, bila dirasa sudah cukup, STOP! Jangan tambah cairan lagi, nanti lembekπ€©π . Bulatkan, tutup dengan plastic wrap, diamkan semalaman (10-12 jam)..
- Pagi harinya, siapkan area kerja, olesi tepung, keluarkan adonan dari wadah kemudian tekan sambil pijit dan lipat sebanyak 2 kali (jangan diulen yaπ
), bentuk loaf kemudian tempatkan pada loyang yang telah dialasi baking paper dan ditaburi tepung. Diamkan dan tutup selama 1 jam..
- Panaskan oven api atas bawah 200 derajat. Cek dengan menekan permukaan adonan, bila hanya sedikit kembali saat ditekan, artinya siap panggang. Hias permukaan adonan dengan pisau tajam π, panggang selama 45 menit (saya api atas bawah 25 menit sisanya api bawah saja, atau pindah ke api bawah saat bagian atas sudah kecoklatan dan punya crust coklat matang)..
- Dinginkan sejenak, potong potongπππ makan dengan butter, enaaak banget hangat hangatπ€€ luarnya crusty crumbly dalemnya lembutt hangat wangi cinnamon kaya raisin π€©.
The recipe itself sounded like the kind of bread my grandma used to make, that our family loved so much. All-Purpose Flour - the best thing about this bread recipe is that it calls for AP Flour! Salt - regular old table salt does the trick.; Active Dry Yeast - I use Fleischmann's Active Dry Yeast, not instant or rapid rise for this recipe.; Water - good old tap water works just fine. This No Knead Cinnamon Raisin Bread is a sandwich-style loaf bread that is an easier to make version of Cinnamon Swirl Bread - but still makes excellent cinnamon raisin toast. The dough has brown sugar, cinnamon, vanilla and (of course) raisins incorporated directly into it and it is all kneaded in a stand mixer, so there is no hand kneading.
EmoticonEmoticon