Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Kamu dapat Menghidangkan Karedok dengan menggunakan 14 bahan dan 3 langkahnya. Begini metode masaknya.
Bahan-bahannya adalah Karedok
- Kamu bisa dari kacang panjang, iris-iris.
- Kamu dapat dari tauge segar, petiki ujungnya.
- Kamu dapat dari kol, iris halus.
- Kamu siapkan dari Timun(saya skip).
- Kamu siapkan dari kemangi(saya skip).
- Kamu dapat dari Bahan sambal kacang:.
- Kamu siapkan dari cabe rawit domba.
- Kamu siapkan dari kacang tanah.
- Kamu dapat dari kencur.
- Kamu bisa dari terasi bakar.
- Kamu dapat dari bawang putih.
- Kamu dapat dari garam.
- Kamu siapkan dari gula merah.
- Kamu dapat dari Air asam jawa (asam jawa ditambah air panas).
It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.
Karedok instruksinya
- Siapkan sayuran. Cuci bersih tiriskan. Goreng kacang tanah sampai matang..
- Haluskan semua bahan sambal, cairkan dengan air asam..
- Masukkan sayuran, aduk rata dengan sambalnya. Sajikan..
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.
EmoticonEmoticon