Rengginang. Rengginang or ranginang is a kind of Indonesian thick rice cracker, made from cooked glutinous sticky rice and seasoned with spices, made into a flat and rounded shape, and then sun-dried. The sun-dried rengginang is deep fried with ample cooking oil to produce a crispy rice cracker. This cracker is quite different from other types of traditional Asian crackers such as the Indonesian krupuk.
Thou I translated into glutinous rice crispy, it doesn't have the same texture and taste as the North American rice crispy square which is chewy (due to marshmallow added) and sweet. After drying, prepare a skillet and heat the oil and fry rengginang until cooked, then remove and drain. Enter rengginang already fried into jars to keep them crisp. Netizen dapat Membuat Rengginang dengan menggunakan 4 bahan dan 9 langkahnya. Beginilah cara masaknya.
Bahan-bahannya adalah Rengginang
- Kamu dapat 1 kg dari Beras Ketan.
- Kamu bisa 1 bungkus dari Masako Sapi.
- Kamu siapkan 2 bonggol dari Bawang putih.
- Kamu siapkan secukupnya dari Garam.
Rengginang or ranginang is a kind of Indonesian thick rice cracker, made from cooked glutinous sticky rice and seasoned with spices, made into a flat and rounded shape, and then sun-dried. The sun-dried rengginang is deep fried with ample cooking oil to produce a crispy rice cracker. Cerita pertama kali anak -anak datang ke PSBB (Pondok Sementara Belajar Bersama) kasian barang - barang bambang di bawa pemulug, bagaimana dengan vega dan vi. Rengginang is one of Indonesian traditional food made from glutinous rice ingredient white or black, generally in the form of a circle of a certain size, taste sweet or savory, and have a crisp texture.
Rengginang langkah-langkah
- Beras ketan 1 kg, cuci bersih dan rendam beras ketan dalam air selama 1 jam.
- Haluskan bawang putih nyaa terlebih dahulu.
- Kukus beras ketan selama min 15 menit atau sampai setengah matang. Jika sudah... Sisihkan dulu.
- Campur semua bahan bumbu-bumbu yang dihaluskan, garam dan masako sapi. Kemudian aduk hingga merata, dan tambahkan beras ketan. Aduk-aduk sampai meresap dan merata.
- Kukus ketan yang sudah berbumbu tadi selama 30 menit atau sampai matang..
- Jika sudah matang angkat beras ketan dan bentuk sesuai selera, anda bisa membentuk tipis-tipis .. (Jangan tebal2 nanti jadinya alott/keras).
- Lalu keringkan rengginang tersebut dibawah sinar matahari langsung sampai benar-benar kering..
- Jika rengginang sudah kering, rengginang sudah siap digoreng. Goreng rengginang dengan minyak goreng yang cukup banyak. Kemudian goreng rengginang tersebut sampai mekar dan renyah..
- Lalu angkat dan tiriskan minyaknya. Rengginang sudah siap disantap atau dihidangkan ataupun disimpan didalam toples..
Rengginang is a kind of thick cracker made from glutinous rice is dried by drying in the sun and then fried in hot cooking oil in significant amounts. Somewhat different from other types of crackers which are generally made from mashed dough ingredients such as tapioca starch or grain collisions melinjo, rengginang not be destroyed so that the. Definition of rengginang in the Definitions.net dictionary. EYANG adalah Cemilan Unik, beasal dari makanan tradisional yang di hadirkan untuk menemani kamu yang gaul aktif, kreatif, setiap hari
EmoticonEmoticon