Jumat, 09 Agustus 2019

Bagaimana Membuat Kekinian Healthy Karedok

Healthy Karedok. Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad. This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be.

Healthy Karedok This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest. dapurmpoknobi Bodicote-Oxfordshire, United Kingdom. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. Anda dapat Menghidangkan Healthy Karedok dengan menggunakan 19 bahan dan 7 langkahnya. Beginilah cara masaknya.

Bahan-bahannya yaitu Healthy Karedok

  1. Kamu dapat dari kacang panjang iris kasar.
  2. Kamu bisa dari timun iris kasar.
  3. Kamu bisa dari wortel iris tipis memanjang.
  4. Kamu bisa dari toge.
  5. Kamu siapkan dari kol iris tipis.
  6. Kamu siapkan dari terong lalap bulat ijo iris tipis.
  7. Kamu bisa dari kemangi.
  8. Kamu siapkan dari tahu Bandung.
  9. Kamu dapat dari Air.
  10. Kamu siapkan dari garam.
  11. Kamu dapat dari gula pasir.
  12. Kamu bisa dari jeruk purut ambil airnya.
  13. Kamu bisa dari Minyak goreng.
  14. Kamu siapkan dari Bumbu haluskan :.
  15. Kamu siapkan dari kacang tanah.
  16. Kamu bisa dari bwg putih kating.
  17. Kamu siapkan dari cabe rawit merah.
  18. Kamu bisa dari Kencur.
  19. Kamu bisa dari asem jawa.

It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables are. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.

Healthy Karedok langkah-langkah

  1. Cuci bersih semua sayuran dan iris2 kecuali kemangi dan toge.
  2. Goreng tahu sampe matang, sisihkan.
  3. Goreng bwg putih,kencur dan cabe sebentar aja.
  4. Goreng jg kacang tanah yg sdh d cuci kemudian haluskan kacang tanah,cabe,kencur,bwg putih,asem Jawa dan garam sambil d tambahkan air sedikit demi sedikit,tambahkan jg gula haluskan sampe menjadi pasta kacang spt d foto.
  5. Campur sayuran dan pasta kacang, tambahkan air jeruk purut (ketika mencampur utk sy mkn sendiri sy tambahkan lg 3 cabe rawit,kencur dan 1 siung bwg putih d ulek) sy tdk menambah kan air lg,krn sy tdk suka klo nanti terlalu berair,kulit jeruk purut jg ikut sy campur spy wangi,kemangi sy ulek asal aja utk mengeluarkan aroma kemanginya, tambahkan jg tahu yg d potong2.
  6. Aduk rata semua bahan karedok.
  7. Karedok siap d sajikan dgn taburan bwg merah goreng dan kerupuk putih.

This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. The last five days I have been so diligent to make my own lunch, even though the company I'm served serves it, and I've been also choose a quite simple and healthy food.


EmoticonEmoticon