Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Kamu dapat Menghidangkan Karedok dengan menggunakan 12 bahan dan 4 langkahnya. Begini metode masaknya.
Bahan-bahannya ialah Karedok
- Kamu bisa dari Kacang panjang (6 pcs).
- Kamu dapat dari Kol segar (sepring kecil).
- Kamu siapkan dari Terong lalap (2 buah).
- Kamu bisa dari Timun (2 buah).
- Kamu siapkan dari Kacang goreng (segelas kopi).
- Kamu siapkan dari bawang merah (yg ukuran sedang).
- Kamu siapkan dari Kencur (seruas jempol, ingat ya jempol kita, bkn pnya ttangga).
- Kamu bisa dari Gula merah (1 pcs).
- Kamu bisa dari Cabe 5 pcs (boleh tambah kalo doyan pedas).
- Kamu bisa dari Air asam jawa.
- Kamu dapat dari Air hangat.
- Kamu bisa dari Terasi (kalo suka).
It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.
Karedok instruksinya
- Iris tipis-tipis semua sayuran, cuci bersih. Sekalian aja sambil taro asam jawanya di gelas, siram air panas..
- Ulek cabe, kencur, bawang merah, kacang goreng, terasi, dan gula merah (kalau saya lebih suka tak terlalu halus 😅 padahal bukan itu alasanya ding, tapi kagak kuat ngulek).
- Setelah cukup halus, kasih air rendaman asam tadi, lalu masukan semua sayuran ke dalam cobek, ulek2 dikit biar sayuran nya menyatu sama bumbu kacang, tapi jangan sampe ancur. 🤣 tambahkan air angat secukupnya agar si bumbu karedok tidak menggumpal..
- Udah jadi, tinggal makan... tambahkan ikan asin.... sambel goang, goreng tempe tahu, ama pepes jamur 😁.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.
EmoticonEmoticon