Karedok. Karedok is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It is one of the Sundanese signature dish. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. It originally included cucumbers, bean sprouts, cabbage, legumes, Thai basil, and small green eggplant, covered in peanut sauce dressing, but there are now many variations. Anda dapat Membuat Karedok dengan menggunakan 16 bahan dan 4 langkahnya. Beginilah cara masaknya.
Bahan-bahannya adalah Karedok
- Kamu siapkan dari kacang panjang.
- Kamu dapat dari kol.
- Kamu siapkan dari terong bulat.
- Kamu dapat dari daun kemangi.
- Kamu dapat dari toge.
- Kamu siapkan dari timun.
- Kamu bisa dari Bumbu Halus.
- Kamu bisa dari kacang tanah goreng dan di blender.
- Kamu siapkan dari bawang putih.
- Kamu bisa dari cabe rawit merah di rebus.
- Kamu siapkan dari kencur.
- Kamu dapat dari terasi.
- Kamu dapat dari gula jawa.
- Kamu siapkan dari air asam jawa.
- Kamu dapat dari air.
- Kamu bisa dari garam.
It is very similar to gado-gado, except all the vegetables are raw, while most of gado-gado vegetables. Is a raw vegetable salad in peanut sauce from West Java, Indonesia. It's one of the Sundanese signature dish. This Indonesian salad is very easy and super healthy! #salad #saladcontest Karedok is the traditional Indonesian version of a vegetable salad.
Karedok langkah-langkah
- Cuci bersih semua sayuran, lalu potong" sesuai selera.
- Dalam cobek, masukkan cabe rebus, garam, terasi, bawang putih dan kencur, ulek sampai halus, lalu masukkan gula jawa, ulek lagi (ini saya lagi pengen yg puedes jadi cabenya 7 biji, saya jg kasi dikit bawang goreng).
- Tambahkan kacang tanah goreng yang sudah di blender, air asam jawa dan air (kekentalan sesuai selera).
- Setelah bumbu sudah pas, masukkan sayuran, ulek"sedikit sayuran dan aduk" agar tercampur merata dengan bumbu, tata di piring dan beri taburan bawang goreng.
This simple and healthy dish calls for fresh and raw ingredients which are sliced and served with a traditional peanut sauce. The most common vegetables in karedok include cucumbers, cabbage, green beans, Thai basil, bean sprouts, and eggplant, however, other vegetables can be. Australian Gourmet Traveller recipe for Karedok. Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool.
EmoticonEmoticon